Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

"Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ" Απόσπασμα από το βιβλίο της Πόπης Μπάκα «Παράνομη διακίνηση κατοικίδιων ζώων – Αμερική!!



«…… Η Γερμανία είναι η χώρα που έχει κατηγορηθεί περισσότερο για “βάρβαρους και αντιδημοκρατικούς νόμους” για τα ζώα, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα συμπεριέλαβε στο Σύνταγμά της την προστασία τους. Ο νόμος για τη θανάτωση των “επιθετικών” σκύλων που ψηφίστηκε το 2000, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για τη σκληρότητ...ά του καθώς και για τον τρόπο εφαρμογής του (ένας μεγάλος αριθμός σκύλων εντάχθηκε στην κατηγορία “επιθετικά” και θανατώθηκε). Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μέσα στη χώρα ήταν πολλά, ενώ Αυστριακοί πολίτες υιοθέτησαν ένα σημαντικό αριθμό σκύλων από τη Γερμανία, προκειμένου να μη θανατωθούν. Το δελτίο τύπου του δικτυακού τόπου “Angel Fire” για το “στρατόπεδο θανάτου του Αμβούργου” είναι ένα χαρακτηριστικό κείμενο, που αποκαλύπτει μια ιδιαίτερα σκληρή πτυχή της γερμανικής άποψης περί ζωοφιλίας.
Χώρα υποδοχής αδέσποτων από άλλες χώρες που οι πολίτες τους κατηγορούνται για χαμηλή ζωοφιλική συνείδηση είναι και το Βέλγιο, που οδηγήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ευρύτατη χρήση αδέσποτων ζώων σε πειραματικά εργαστήρια (χρησιμοποιήθηκαν ζώα 50% ειδικής εκτροφής και 50% αδέσποτα), ενώ και οι γούνες από σκύλους και γάτες είναι ένα προϊόν που ευρέως διακινείται στα τοπικά καταστήματα. Ωστόσο, στα επίσημα στοιχεία της στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας αυτής και από αποτελέσματα της έρευνας που αφορούσε την καταγραφή των ζώων συντροφιάς που ζουν στο Βέλγιο, αναφέρεται ότι ο αριθμός των αδέσποτων ζώων (σκύλοι και γάτες) που ζουν στη χώρα είναι “άγνωστος”, ενώ από την ερώτηση του ευρωβουλευτή Ε. Μπακόπουλου (18-4-2002) προκύπτει ότι παρανόμως εισάγονται και πωλούνται ζώα συντροφιάς σε υψηλές τιμές.
Ενώ λοιπόν υπάρχουν πολλά προβλήματα στις χώρες του Βορρά, που προκύπτουν και από την νομοθεσία για τις θανατώσεις αδέσποτων ζώων σ’ αυτές, κάποιες οργανώσεις “εισάγουν” σ’ αυτές αδέσποτα προς υιοθεσία, συντελώντας προφανώς στην αύξηση των προβλημάτων αυτών…….»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου