Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Μια απάντηση σε όσους ενοχλούνται επειδή φροντίζουμε τ’ αδέσποτα!!

Αρκετοί εξ υμών ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με γείτονες, γνωστούς και αγνώστους, οι οποίοι μας ασκούν κριτική μόνο και μόνο επειδή προσφέρουμε τροφή και νερό στα αδέσποτα ζώα ή γιατί τα στειρώνουμε ή γιατί τους δίνουμε φάρμακα όταν αρρωσταίνουν.
Θεωρούν ότι ασκόπως ξοδεύουμε τα λεφτά μας, ότι τα ζώα δεν έχουν ανάγκη και πως την ώρα που οι άνθρωποι και τα παιδιά υποφέρουν εμείς ασχολούμαστε με υποδεέστερα θέματα.
Φυσικά όλοι αυτοί συνήθως δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν όχι κάποιο ζώο που υποφέρει αλλά και τον συνάνθρωπο τους, ο οποίος έχει ανάγκη.
Η Ελένη Τριανταφύλλου καταγράφει αυτά τα ερωτήματα αλλά δίνει και μια πειστική απάντηση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εσείς σε κάθε ανάλογη περίπτωση.


Η Ελένη Τριανταφύλλου λέει τα πράγματα με το όνομα τους.
Και εξηγεί: «Δίνεις μια μπουκιά από την τυρόπιτα σου σε ένα κοκαλιάρικο αδέσποτο σκυλί και σκάει μύτη ο “εδώ πεινάνε παιδιά κι εσείς ταΐζετε τα ζώα”.
Βοηθάς μια φτωχή οικογένεια και σκάει μύτη ο “ναι, αλλά αυτή έβαψε τη ρίζα της, δεν έχουν ανάγκη, στα ψέματα το κάνουν”.
Βοηθάς αλλοδαπή οικογένεια “εδώ πεινάνε οι Έλληνες, αυτοί μας μάραναν”.
Βοηθάς ανάπηρο άνθρωπο “Αυτόν μωρέ που παίρνει την αναπηρική; Τόσοι άνεργοι υπάρχουν“.
Βοηθάς άνεργο “Να πάει να δουλέψει το ρεμάλι“.
Βοηθάς πρεζάκι “Επιλογή του είναι, τί τον ταΐζεις, βόηθα κανέναν με καρκίνο“.
Δίνεις σε γυφτάκι “θα του τα φάνε αυτοί που το βάλανε“.
Δίνεις στο “Xαμόγελο“ είναι απατεώνες. Αυτό κολλάει παντού.
Η απάντηση προς τα κακιασμένα αυτά όντα που ποτέ δεν έχουν δώσει τίποτα σε κανέναν, ούτε από την τσέπη ούτε και από την ψυχή τους είναι το “Σήμερα έχω άπειρο χρόνο. Πάμε μωρέ σε αυτούς που βοηθάς εσύ να τους γνωρίσω, άμα είναι να δώσω κι εγώ”.
H απάντηση που συνήθως παίρνεις είναι η σιωπή».


Πηγή: Μια απάντηση σε όσους ενοχλούνται επειδή φροντίζουμε τ’ αδέσποτα | www.zoosos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου